HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

23 Seçenekle Dünyanın Parti Şehirlerinde Gecelerden Sabahlara Akmaca

ORTAYA KARIŞIK Nisan 5, 2016
570

Eğlencenin dibine vurup, vurduğunuz yerden sekerek zıplamaya devam edeceğiniz şehirler bunlar. Turist olarak gidiyorsanız yanınızda yerel bir arkadaş bulunsa fena olmaz; çünkü otele dönüş yolunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Prag’ta sabaha karşı bir kulüpten çıkıp, meşhur Charles Bridge’in (Karl Köprüsü) dibindeki seyyar sosisçi arabasını oteli sanan kişiler bile varmış. Yani bizim bir arkadaşın başına gelmiş, ordan biliyoruz. :)

Kopenhag – Danimarka

kopenhag-danimarka
Hafta sonu savaşçıları için bitmeyen geceler Danimarka’da. Perşembe gecesi açılan kapılar Pazar gününe kadar kapanmıyor. Kapanmıyor derken sürekli açık algısı oluşmasın. Genelde saat 04’e kadar açıklar. Tavsiyeler Zefside, Rust ve HIVE yönünde. Dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Kopenhag’ta ucuz kavramı yok.Görece ucuz diyebileceğimiz mekan ise Zefside.

Amsterdam – Hollanda

amsterdam
Böyle bir listede Amsterdam’ı atlamak düşünülemez. Eğlence, zevk, sefa ve özgürlüğün başkenti tabii ki partileriyle de gece hayatının her rengini sunuyor. Aslında böyle sunuyorlu, rengarenkli sözler Amsterdam için nasıl desek biraz “Ouderwetse.” Yani sizin dilde eaam… Eski moda, geleneksel. Partilemeye nerede başlayalım derseniz, hiç düşünmeden “Jimmy woo” deriz.

Goa – Hindistan

goa-hindistan
Binbir Gece Masalları’na bile ilham olmuş ülkelerden Hindistan’a geçiyoruz. Kıtalararası partileme rehberinde gezginlerin uğrak yeri Goa’dayız. Zamanında goa trance denen alt türün çıktığı şehir 1960’lardan beri ülkenin party merkezi.

New York – Amerika

new york
Hakkında sürekli efsaneler üretilen, New York’ta kimsenin zamanı yoktur, New York’ta aşklar şu şekildedir, New York’ta sosisli bu şekildedir, New York’un parası bile bi değişik dolardır denen şehir. Herhalde en doğrularından biri o meşhur hiç uyumayan şehir tanımına uyan yerlerden olması. Manhattan’daki gece kulüplerinden Brooklyn’deki underground partilere, New York yeni dünyanın kalbinin attığı merkezlerinden.

Buenos Aires – Arjantin

Buenos Aires
Dans ve müzik denilince olaya latin etkisi girdiğinde, başımızı öne eğip saygıyla selam vermeli, ardından bi köşeye çekilip bu arkadaşları izlemeli. Yapacak bişey yok. O insanların geninde bir oynaklık var. Artık kalpleri mi büyük, dalakları mı sağlam, nefesleri mi kuvvetli onu bilemiyoruz. Düşünün ki her müzik türü bitmiş, bir de “Yoga rave” denilen şeyi icat etmişler. Yogadan bile zıplama çıkaran insanlardan söz ediyoruz. Huzur yok, dans var. Hem de sabah 07’lere kadar.

Seul – Kore

seul
İçerisi dışarısı fark etmez, Seul’da güneş battığında ışıklar yanıyor. Uzak doğulu kardeşlerimiz her şeyin iyisini yaptıkları gibi partileme işini de ciddiye alıyorlar. Seul kesinlikle Asya’nın parti merkezlerinden biri.

Göteborg – İsveç

goteburg
İsveç’in en büyük iki üniversitesine ev sahipliği yapan Göteborg, haliyle ülkenin eğlence hayatına da yön veren şehirlerinden. Göteborg bu özelliğiyle dünyanın en çılgın atan kolej şehirleri arasında gösteriliyor.

Sidney – Avustralya

sidney
Avustralya’nın sörfle birlikte ciddiye aldığı diğer iki şey köpekbalıkları ve gece hayatı. İçmek ve partilemek kıtanın en sevdiği etkinlikler arasında. Kimi kulüplerin kapasitesi 2000 kişinin üzerinde ve dünyanın dört bir yanından en yetenekli dj’lere ev sahipliği yapıyorlar.

Moskova – Rusya

moskova
Eğer Moskova’da partileyebiliyorsanız her yerde partilersiniz demişler. Yani… Bize biraz sallamasyon gelse de, kabul etmek lazım iyi laf. Aslında bu lafın belki de en doğru tarafı Moskova’nın ciddi manada pahalı olması.

Tallinn – Estonya

tallinn
Avrupa’nın belki de en güzel köşelerinden birindeki Tallin, Baltık Denizi kenarında tam bir gençlik kenti. Burada ne ayağınızın altından masa çeken zabıta görebilirsiniz, ne de parkta bahçede yüzünüze dik dik bakan tek hücreliler. Amma velakin ne de güzel yer tam bir cennet dediğiniz anda, donunuza kadar kaybedebilirsiniz de. :) Yani bizim memleketin pavyon tarifesi burada da geçerli. Masaya bir şekilde çengel atan kızlara dikkat etmenizi öneririz. Tavsiye edilebilecek kulüp ise “Hollywood” diyelim. Eğer tekno sevmez bünyeyseniz bir bar bulup takılınız yoksa kafa kaldırmaz.

Roma – İtalya

roma
Annelerinin aşırı şımarttığı erkeklerin şehri Roma’dayız. Aşırı şık giyinen ya da şık giyinmese de bi şekilde şık gibi görünmeyi başarabilen bu cinse kıl olabilirsiniz. Yanınızdaki kıza öpücük atıp, avucunun üstünden üfleyen mi ararsınız, Collesium’dan semalara gülücükler saçanlar mı… Şurda iki saattir gece hayatı yazısı yazıyoruz, kızlar şöyle güzel – böyle çekici hadiselerine hiç girmeden buralara kadar geldik (seksist tim alert) ama Roma’da işler değişiyor. Biraz edepli olur insan karşşim! Roma’ya gitmeyin, güzel yer değil, gece hayatı çok şıkır şıkır. Biraz gezinin İspanya’ya geçin. :) (Oh canımıza değsin)

Cancun – Meksika

cancun
Meksikalılar, gün doğuncaya kadar – battıktan sonra gibi kısıtlara hiç girmemişler. Direkt siz yoruluncaya kadar diyerek olayı bitirmişler. Bu artistliklerine karşı, “tüm gün siestaya yatsak biz de sabaha kadar takılırız” diyerek karşılık veriyoruz Amigo’lara. Mekanlarda bir çeşit margarita olan Mexican Bulldog hayli popüler diyorlar.

La Paz – Bolivya

la paz
And Dağları arasında bulunan dünyanın en yüksek şehirlerinden birindesiniz; yani gece hayatı için gerçekten sağlam ve irtifaya uyum sağlamış bir nefese ihtiyacınız var. Uyuşturucu trafiğinin ortasındaki ülkelerden Bolivya’da aynı zamanda dünyanın ilk kokain barlarından Route 36’da bulunuyor.

Popovka – Ukrayna

popovka-ukrayna
KaZantip diyoruz ve susuyoruz. Konuyla ilgili gerekli araştırma için sizi Google biradere yönlendiriyoruz. Festival boyunca çevredeki konutların çoğu yurt içi ve dışından gelen arkadaşlarla doluyor. Konuta ne hacet, çadır atar takılırız kafasına da girebilirsiniz. Karadeniz kıyısında hani “polis bile giremiyormuş” denilen cinsten bir özgürlük alanı.

Marakeş – Fas

marakes
Fas’ın tam göbek deliğinin ortasında hoplayıp, zıplamak için buluşma noktası Djemaa el Fnaa Meydanı. Bizim kültüre hayli yakın insanlar, eğlenceleri de bizim buralarda bir kısım kitleyi hayli meşgul edecek cinsten.

Reykjavik – İzlanda

izlanda
Kuzeyin ıssız bölgesinde yapacak çok bişey olmadığında, partilemek ve daha çok partilemek… Sonuçta yukarıdaki gibi “sıcacık” görüntüler ortaya çıkabiliyor. Ülkenin meşhur Mavi Göl’üne bile dj kabini eklenmiş. Eğlence kimi yerlerde, enlem boylam dinlemiyor.

Berlin – Almanya

berlin
Gurbet el imajından olsa gerek ülkemizden doğru bakınca Almanya hiçbir çekiciliği olmayan bir yer görüntüsünde. Halbuki kuzeyinden güneyine şahane bir memlekettir Almanya. Hem sıkı korunmuş doğası, hem de dünya kültür hayatına yön vermiş katkılarıyla benzersiz bir ülkedir. Örneğin Berlin çoğu insana göre Avrupa’nın kültür – sanat – eğlence başkentleri arasında gösterilir. Berlin’de her kafaya ve bütçeye göre partileme seçeneği bulabilirsiniz. Bodyguardlar arasında Türklere rastlamanız da muhtemel; yalnız içeri girerken toprağınızdan kıyak beklemeyin. Beklediğinizle kalırsınız. Adamlar naapsın şehirde 200.000’in üzerinde Türk yaşıyor, hangi birine kıyak yapsınlar. Her yan toprak.

Paris – Fransa

paris
Gece hayatı lügatıne Moulin Rouge kavramını kazandırmış, ülkemizde bir çok gece kulübü ya da pavyona “Şanzelize” ismini vermiş şehirden bahsediyoruz. Mutlaka görülmesi, deneyimlenmesi gereken, adıyla bile marka bir şehri Paris.

Madrid – İspanya

madrid
Şahane insanlar, şahane partiler ve şahane gecelerin şehrindesiniz. Burada eğlence çok importante. Geceye Fabrik, Pacha, ve Kapital gibi kulüplerden başlayabilirsiniz. Yol bulamadığınız zaman beklemekten sıkılmış polislere sorun, ellerinden geldiğince tarif ediyorlar. Hatta mesaileri bittikten sonra aynı polisle gittiğiniz mekanda karşılaşma olasılığınız dahi var. Az önce nöbet bekleyen adamın, barın önünde zıplaması bizdeki polis imajına göre hayli garip geliyor tabii.

İstanbul

istanbul
Ta daaa! “Sevgilisiyle görüntüğlendiii!!!” mekanlarına hoş geldik. Taksiminden, Maçkasına, Boğazından, Bakırköyüne kadar magazin muhabirlerinin partilediği şehrimiz. İstanbulumuzla ilgili mekansal önerilere girmeyeceğiz, çünkü bugün açılan yarın kapanabiliyor. Mekan da mekan diyenlerinizi genel mekan yazılarımıza ve etkinlik rehberi içeriklerimize yönlendirmek isteriz.

Belgrad – Sırbistan

belgrad
Slavların pop hallerine bayılmamak elde değil. Bizim 90’lar kafasını biraz daha çıldırtınca slav estetiğine ulaşmak mümkün. Ancak iş gece kulüplerine ya da dışarıda eğlenceye gelince mevsimine göre kendinizi masaların üstünde ya da bir açık hava festivalinde bulmanız mümkün. Eğlenmeyi seviyor ve biliyorlar, biraz da ağızlarıyla içseler çok güzel olacak ama o kadar kusur olur diyelim.

Londra – İngiltere

londra
Her dönem müziğin öncü ülkesi İngitere iş gece hayatına gelince de iddialı. Fabric gibi kulüplerde hem bugünün hem de geleceğin yıldızlarını dinlemek mümkün.

Prag – Çek Cumhuriyeti

prag
Aslında buraya gidince partilemek haricinde keşke jazz olayına da girilse diyeceğiz ama elitlikten taşlanırız diye şimdilik vazgeçiyoruz. Pilsen’in memleketinde bira gerçekten de su gibi açacak.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.