HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

adece Müzikte Değil Resimde de ‘Tastamam’ Olduğunu Kanıtlayan Can Bonomo

ORTAYA KARIŞIK Nisan 5, 2016
706

2011 ‘Meczup’ albümünde yaptığı çıkışla, adını geniş kitlelere duyuran Şair ve müzisyen Can Bonomo ressam oldu desek? Yok, bir albüm lansmanı yahut klip çekiminden bahsetmiyoruz. Dalga hiç geçmiyoruz. Ciddi manada maharetli bizce Bonomo. Bir bakın hak vereceksiniz bizce.

Evet. Yaratıcılığın ve hayal gücünün ifade biçimi; müzik ve şiirden sonra şimdi de resim çalışmalarıyla karşımızda Can Bonomo.

Bonomo’nun ilk kişisel sergisi açıldı ‘Anachronismus’

can-bonomo-ilk-resim-sergisini-acti

Albüm, konser, şiir derken adından sık sık söz ettiren başarılı sanatçı ilk kişisel resim sergisini açtı. Bir galeri sahibi, sanat eleştirmeni falan değiliz belki ama; yukarıda da söylediğimiz gibi, biz gayet ikna edici bir ihtişamda çalışmalar gördük bu sergide.

‘Geçmişe ait’ olanın, ‘Şimdiye ait’ olanla buluştuğu eserler

can-bonomo-kisisel-resim-sergisi-sade-kolektif-1

Serginin adı Anachronismus; her hangi bir olay ya da varlığın içinde bulunduğu zaman dilimi ile kronolojik açıdan uyumsuz halde olması anlamına gelmekteymiş. Telefonla konuşan Napolyon ve muz ikram eden astronotu görünce anlaşılır oluyor aslında bu tanım:)

İllüstrasyondan, dijital baskıya; yağlı boyadan, duvar boyasına kadar geniş malzeme ve teknik

can-bonomo-kisisel-resim-sergisi-sade-kolektif-8

Dijital baskı, illüstrasyon, yağlı boya ve duvar boyası gibi birbirinden bağımsız, farklı bir çok malzeme ve tekniği bir araya getirmiş Can Bonomo. Tüm bunlardan faydalanarak ‘Anachronismus’ta; geçmişten gelen bir eserin, farklılaşmış ve yeniden tasarlanmış hallerini resmediyor. Eserler kronolojik ve mantıksal olarak tamamen bağımsız objeler, illüstratif figürlerin desteğiyle oldukça eğlenceli ve renkli bir hal almış.

“Saatlerimize bakıp geç kaldım demek, insan icadı bir yanılgı”

can-bonomo-kisisel-resim-sergisi-sade-kolektif-7

Can Bonomo sergisini söyle anlatıyor: “Zamanın lineer bir fonksiyon olmadığını, saatlerimize bakıp geç kaldığımız sanrısını bize yaşatan şeyin ise insan icadı bir yanılgı olduğunu düşünüyorum. 2015 yılındayız ve saati ölçebilen tek şey hala ve sadece saatin kendisi. Bu karmaşık ve bilinmezliklerin içerisinde en eğlenceli bulduğum durum Anakronizm. Cep telefonuyla konuşan bir Napoleon ya da uzayda bir astronota muz ikram edilmesi zaman kavramını eğlenceli bir biçimde alter ediyor.”

Bonomo’nun zamanla oyununu görmek isteyenler için sergi 20 Kasım’a kadar açık

can-bonomo-kisisel-resim-sergisi-sade-kolektif-3

“Pera’da Sanat” projesi kapsamında gerçekleştirilen sergi, The Marmara Pera Oteli’nde 20 Kasım 2015‘e dek görülebilecek. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi; bizce oldukça eğlenceli bir galeri. Yolu düşecekler bir göz atsın deriz.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.