HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

Bir Çengelköy Masalı Olan Dizi “Süper Baba”yı Unutmamamız İçin 9 Duygusal Neden

ORTAYA KARIŞIK Nisan 5, 2016
736

Süper Baba, 1993 yılında hayatımıza girmiş olan ve 90’larda çocuk olmak deyince ilk aklımıza gelen dizi. Bu sımsıcak dizinin çekildiği Çengelköy, 20 yıl öncesinin tarih kokan İstanbul’unu hatırlatıyor bizlere. Yönetmenleri arasında Osman Sınav, Kartal Tibet gibi önemli isimlerin bulunduğu dizide, başrolleri de çok sevdiğimiz Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Sevinç Erbulak, Bennu Yıldırımlar gibi isimler paylaşıyordu. Cuma akşamları ailecek bir araya gelip bu diziyi izler, izlerken de bolca çekirdek tüketirdik. Süper baba Fiko, hepimizin aklındaki baba figürüne cuk otururdu. Nihat karakterini de Sümer Tilmaç’ın usta oyunculuğuyla sevmiştik.

Süper Baba için, Türkiye’nin en bizden, en efsane dizisi desek abartmış olmayız sanıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız! Neden mi? İşte bu yüzden:

Çünkü “Fiko” ve aşkları

Ailenin tüm yükünü taşıyan, aynı zamanda Çengelköy’ün yardımsever adamı Fiko… Hatırlarsanız aşkları hiç bitmezdi onun. İlk aşkı çok yakın arkadaşının kızkardeşi olan İpek olmasına rağmen, zengin bir kadın olan Şule ile evlenmiş ve hayal ettiğinden farklı olarak Şule, çocuklarının annesi olmuştur.. Ancak Fikret, İpek’i asla unutamamış ve bu yüzden karısından boşanmıştır. Zaten İpek’le hikayeleri de kolay kolay bitmez. Yeniden bir araya gelirler; sonra yeniden uzaklaşırlar. İpek’in zamansız gidişi yüzünden Fiko intihar bile eder… Bu duygulu karakterden dolayı Şevket Altuğ’u yıllar sonra bile yüzümüzde tebessümle hatırlıyoruz. Hepimizin babasıydı çünkü Fiko. :)

Çünkü Aikido’yu Türkiye’ye bu dizi getirdi

alim.aikido

İtiraf edin, siz de aikido da neymiş kiii, ben de öğrenirim kii diye merak sarmıştınız dizide Alim’i izlerken.

Çünkü eve girerken ayakkabılarını çıkarırlardı :)

eve.girerken.ayakkabi

O kadar bize ait, o kadar içimizdendi ki her şey; içeri girerken ayakkabılarını çıkarırlardı aile fertlerimizden farksız olan dizi karakterleri. Tüm gün evin içinde en şık giysileriyle dolaşmazlardı mesela. Sofraları da, tıpkı bizim sofralarımız gibiydi.

Çünkü birbirinden güzel kadın oyuncuları da bu diziyle tanımıştık

birbirinden.guzel.kadin.oyuncular

Bennu Yıldırımlar, Sevinç Erbulak, Şevval Sam… Birbirinden güzel ve başarılı kadın oyuncuları neredeyse ilk bu diziyle tanıdık hepimiz…

Çünkü dizinin müziklerini daha güzel yapsaymış Yeni Türkü(!)

Süper Baba’nın o muhteşem müzikleri, Yeni Türkü’nün 10. albümünde bir arada bulunur. Albümdeki her parça hem keyiflendirir hem de hüzünlendirir insanı. Bugün dinleseniz, yine diziden sahneler canlanır gözünüzde. Özellikle, albümde yer alan “Çengelköy Olur Masal” isimli enstrümantal parça, insanı alır başka diyarlara götürür. Her dinleyen ayrı söz yazar bu müziğe zihninde.

Çünkü müziklerini dinleyeyim derken arka arkaya bölümlerini izlerken bulursunuz kendinizi

Süper Baba’nın üzerinden yaklaşık 20 yıl geçtiği için tüm bölümlerine ulaşma imkanımız yok ne yazık ki. Arada 90’lara dönmek istediğimizde açıp bu muhteşem dizinin eşsiz müziklerini dinleyebiliyoruz sadece. Ve sonra var olan bölümlerin peşinden sürüklenip gidiyoruz… Keşke şu an Süper Baba’nın tüm arşivine ulaşma şansımız olsaydı. Havaların soğuduğu bugünlerde, eminiz sıcacık olurduk. :)

Çünkü Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi (Nihat’ın Kahvesi) kalp biz

cengelkoy_cinaralti

Nihat’ın kahvesi olarak bildiğimiz Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, Çengelköy’ün hala en popüler mekanlarından biri. Muhteşem manzaraya bakarken denizi koklayabilir ve köşedeki börekçiden aldığınız dünyanın en güzel böreğiyle birlikte çayınızı yudumlayabilirsiniz. Her daim tıklım tıklım olan bu mekana, daha önce gitmeyen biriyle gittiğinizde de zevkle “Yaaaa burayı hatırlıyoooo muuuusuuun Nihat’ın kaahvesiiiiii burasııııydııı dizideeee….” diye anlatabilirsiniz yanınızdakine.

Çünkü bir zamanlar flütle çalabildiğimiz tek parça “Bana Bir Masal Anlat Baba”

Yine 90’larda çocuk olanlar bilecektir ki, Süper Baba’nın deli gibi popüler olduğu dönemle birçok çocuğun flüt çalma aşkının depreştiği dönem tam da aynı zamana denk gelmişti. Bana Bir Masal Anlat Baba’yı durur durur flütümüzle çalar, müzik dersinden de iyi notlar alırdık. Notalarını hatırlayanlarımız bile vardır belki. :) Mesela biz!

Re Fa Mi Fa Mi

Mi Mi Mi Mi Mi Mi Mi Fa Sol Fa Mi

Re Re Mi Fa Mi Re Re Fa…

Bonus

bonus.super.baba

Süper Baba yeniden çekilsin diye burayı imzalayabilseydiniz keşke ama maalesef oradan sadece diziyle ilgili bazı tatlı detaylara ulaşabilirsiniz. :(

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.