HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

Galatasaray Lisesi Mezunu 23 Ünlü

ORTAYA KARIŞIK Nisan 5, 2016
891

XV. Yüzyıldan itibaren köklü bir eğitim yuvası olan Galatasaray Lisesi sadece ülkemizde değil tüm dünyada başarılı bireyler yetiştiren bir kurumdur.

Fransız ekolünde eğitim veren kurum, Galatasaray Lisesi mezunu olmanın ayrıcalıklarını ömür boyu yaşatıyor. Galatasaray Lisesi mezunu 23 ünlü ve onların başarı hikayelerine eklenecek elbette daha çok isim vardır. Listede olmayan ama olması gerektiğini düşündüğünüz isimleri yorumlarda belirtin.

Levent Erden

levent-erden
Galatasaray Lisesinden mezun olan Levent Abimiz, Boğaziçi Üniversitesinde MBA yaptı. Pepsico’da International Ülke Müdürlüğü yaptığı 2 yıl boyunca, Pepsi ilk ve (şu ana kadar) son kez pazar lideri oldu.

Erol Günaydın

erol-gunaydin
Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955′te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda “Papaz Kaçtı” adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatı başladı. 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, “Güzel Bir Gün İçin” filminin senaristliğini de yapan Günaydın, bu filmle 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü aldı.

Ali Sami Yen

ali-sami-yen
Lisede kurduğu futbol takımı bugün Avrupa’nın ve Türkiye’nin en önemli ve başarılı spor kulüplerinden biri oldu. Kurucusu olduğu spor kulübüne lisenin adını verdi.

Candan Erçetin

candan-ercetin
Galatasaray Lisesinden mezun olan ünlü sanatçı 1986′da, üniversite son sınıfta Norveç – Oslo’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda, “Onlar” grubunun bir üyesi olarak Türkiye’yi temsil etti ve grup o zamana kadarki en iyi dereceyi alarak yarışmada dokuzuncu oldu. Halen Galatasaray Lisesinde müzik öğretmenliği yapmaktadır.

Mehmet Ali Birand

mehmet-ali-birand
Mesleğe Milliyet gazetesinde başlayan Birand, zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röportajlarla dünyanın sayılı gazetecileri arasında yer aldı. TRT’de başlayan ve ardından Show TV’de devam eden kariyerinin altın basamağında, 32. Gün programını sundu.

Abdi İpekçi

abdi-ipekci
Milliyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Abdi İpekçi Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsü’nün ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi vazifelerde bulundu.

Cemal Reşit Rey

cemal-resit-rey
Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak bestecilerinden Rey, Onuncu Yıl Marşı, Lüküs Hayat müzikali gibi ünlü eserlerin yapımcısıdır. 1957 yılında İtalyan Hükümeti’nin Stella della Solidarietà Italiana Nişanı aldı.

Fikret Kızılok

fikret-kizilok
Türkiyenin en önemli söz yazarı ve bestekarıdır. Türk pop ve rock müziğine çok büyük katkıları vardır.

Ahmet Muhtar Zogolli

ahmet-muhtar-zogolli
Arnavutluk bölgesinde Mati şehrinin valisi Cemal Paşa Zogolli’nin oğlu olan Ahmet Muhtar 1925 yılında Arnavutluk’un Cumhurbaşkanı seçildi. Anayasa ve rejim değişikliği sonrasında I. Zog ünvanıyla kral ilan edildi.

Cahit Sıtkı Tarancı

cahit-sitki-taranci
“Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.”
Dizelerini hayatımıza kazandıran ünlü şairdir. Otuz Beş Yaş şiirinin, 1946 yılında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği yarışmada birincilik kazanmasıyla ününü pekiştirdi ve Cumhuriyet Dönemi’nin önemli şairleri arasına girdi.

Orhan Boran

orhan-boran
“Ayaküstü Gırgır” adıyla 1960’lı yıllarda gece kulüplerinde Türkiye’nin ilk stand-up geleneğini başlatan ünlü mizahçımızdır.

Tuna Kiremitçi

tuna-kiremitci
Yazdığı ilk eserlerle bile ödül kazanan Tuna Kiremitçi, 90’lı yıllarda Kumdan Kaleler adlı müzik grubuyla birçok başarılı işe imza attı. Şimdilerde Türk Edebiyatı’nın önde gelen yazarları arasında yer alıyor ve Atlas grubuyla müzik çalışmalarına devam ediyor.

Ferhan Şensoy

ferhan-sensoy
Günümüzde Türkiye’de yapılan stand-up tarzının esin kaynaklarından Ferhan Şensoy, özgün tarzıyla Türk Tiyatro tarihine yön vermiştir. Ortaoyuncuları Kavuğu’nun Münir Özkul’dan sonraki sahibidir.

Rasim Öztekin

rasim-oztekin
Ferhan Şensoy’un ortaoyuncular topluluğunda profesyonel sanatçılığına ile başladı. Şu anda dizi, sinema ve tiyatroların aranan oyuncuları arasında.

Aydemir Akbaş

aydemir-akbas
1964’te Atıf Yılmaz’ın Keşanlı Ali Destanı filminde sinema kariyerine başladı. Sinema hayatı boyunca en zor dönemlerde bile sanatını başarıyla icra etmiştir. 51 filmde aktörlük, 12 senaryo yazarlığı ve 2 de film yönetmiştir.

Fikret Mualla

fikret-mualla
Yaşam tarzı nedeniyle sadece sanatı değil hayatı da mitolojik bir değer kazanmıştır. 1937 yılında Türkiye’ye dönmesiyle yaşadığı geçim sıkıntısı yüzünden Galatasaray Lisesi ve Ayvalık Ortaokulu’nda resim dersleri vermiştir.

Haldun Dormen

haldun-dormen
Türk tiyatro tarihinin yapıtaşlarından olan Haldun Dormen. Sahneye ilk defa Galatasaray Lisesi’nde ortaokul öğrencisiyken çıktı.

Reha Erdem

reha-erdem
Türkiye’deki ilk uzun metrajlı filmi A Ay ile bir çok ödül kazandı. Galatasaray Lisesi mezunu Reha Erdem 90’lı yılların ortalarında Türk Sineması’nın yeniden yükselişinin en önemli oyuncuları arasındadır.

Reşat Nuri Güntekin

resat-nuri-guntekin
Romanlarının değeri Türk dizi sektörü sayesinde anlaşılan Reşat Nuri Güntekin eserlerinde toplumsal sorunları ve yaşamı ele almıştır.

Metin Toker

metin-toker
1924 İstanbul doğumlu olan Metin Toker Türk gazetecilik tarihinin önemli isimlerinden birisi. Gazetecilik kariyerinde Cumhuriyet ve Millyet’te yazan Metin Toker aynı zamanda Akis isimli politik bir derginin de kurucusuydu. Toker 1977-1980 yılları arasında milletvekilliği yaptı.

Özhan Canaydın

ozhan-canaydin
Türk sporunda fair-play anlayışının en büyük temsilcilerinden biri olan, bir dönem Galatasaray Spor Kulübü başkanlığı yapan ve aynı dönemde Türkiye Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Canaydın 22 Mart 2010’da pankreas kanserinden yaşamını yitirdi.

İnan Kıraç

inan-kirac
Galataray Lisesi’nden mezun olduktan sonra Londra’da City College of Business’te öğrenemini tamamlayan ve yıllarca Koç Holding’de üst düzey yöneticilik yapan önemli iş adamı.

Vedat Milor

vedat-milor
Yıllarca Dünya’nın farklı yerlerinde, ekonomi alanında önemli pozisyonlarında çalıştıktan sonra akademi hayatına geçerek farklı üniversitelerde öğretim üyeliği yaptı. Vedat Milor aynı zamanda yemek ve şarap gurmesidir.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.