HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

İnsanlara Yediklerini Zehir Eden 10 Diktatörün Favori Yemekleri

ORTAYA KARIŞIK Nisan 5, 2016
861

Nereden aklımıza geldi bilinmez bir anda kendimizi diktatörleri araştırıken bulduk. Sonra da bir baktık ki karşımıza Dictators’ Dinners (Diktatörlerin Akşam Yemekleri) adlı kitap çıktı ve bu listeye de ilham verdi işte bu kitap.

Hiç merak ettiniz mi bu zalımlar ne yer ne içermiş? Huzurlarınızda diktatörlerin yemekleri listemiz:

1. Antonio Salazar

antonio_salazar-1
Portekizli “Light Diktatör” tamamen sardalya bağımlısıydı. Sardalya yiyerek çocukluğunun yoksul günlerini özlemle anıyordu.

2. Adolf Hitler

6f02c162b357d4c0d1cd274796a54af6
En sevdiği yemek dil, ciğer ve fıstıkla doldurulmuş güvercindi. Bunun dışında et tüketmemeye çalışırdı. Şiddetli gaz sancılarından şikayetçi olduğu için vejetaryen diyet uyguladığı iddia ediliyor.

3. Benito Mussolini

Mussolini-1935-a
İtalyan olmasına rağmen makarnayı sevmez, patates püresinin baş ağrısı yaptığını söylerdi. Yağ ve limonla sunulan sarımsağa ise bayılırdı.

4. Saddam Hüseyin

Saddam_Hussein_at_trial_July_2004-edit1
Bir neslin ülkesinin bombalanmasını canlı olarak televizyondan izlediği Irak’ın eski Cumhurbaşkanı, yemek seçimi yağsız ve çiftliklerde yetişmiş en özel kuzu ve dana etleriydi. Saddam Hüseyin sadece Golan Tepelerinde yetişmiş olan zeytinleri yerdi. Ayrıca bir çikolata tutkunuydu.

5. Muammer Kaddafi

muammer-kaddafi-diktator
Hunharca öldürülerek hayatına son verilen eski Libya lideri, İtalyan yemeklerinin sevdalısıydı. Onun yanında deve eti ve sütü, kuskus ve kuru eriği de sık tüketirdi.

6. Kim Jong-il

kim-jong-il-diktator
Kim Jong-un’un babası olan karanlık ülke Kuzey Kore‘nin eski lideri pirinç tanelerinin eşit büyüklükte olması konusunda çok takıntılıydı. Bunu ayarlamak için kadınlardan bir ekip oluşturmuştu. Ayrıca İran’dan özel olarak havyar, Taylant’tan da mango getirtirdi.

7. İdi Amin

MTE1ODA0OTcxNTM4MDIzOTQ5
Uganda’nın eski komutanı günde yaklaşık 40 portakal yerdi. Suudi Arabistan’daki sürgününde ise kendini fastfood’a verdi.

8. Joseph Stalin

266158254_orig
Gürcü şaraplarına ve mezelerinin müptelasıydı. En sevdiği yemek ceviz ve baharat soslu tavuktu. Sabaha kadar süren içki sofraları meşhurdu. Ek olarak Stalin’in aşçısı Spiridon Putin, Vladimir Putin’in dedesiydi.

9. Nikolay Çavuşesku

Nikolay-cavusesku
Bu günlerde eskiden oturduğu sarayla gündeme gelen eski lider Çavuşesku, ziyarete gelenlerin kendi yemeklerini getirmelerinden nefret ederdi. Bağımlısı olduğu yemek tavuktu. Tavuğun ayağı dahil her yerini yediğine dahil rivayetler vardır.

10. Mao Zedong

mao-zedong-siyah-beyaz
Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu et olmayan masaya oturmazdı. Ancak bazı bağırsak problemleri vardı.

Bonus: ?

the-dictator-buyuk-diktator-kimdir
Buraya yakıştıracağımız bir kaç fotoğraf vardı ama biz bonusu size bıraktık. Biliyorsunuz ki “diktatör” insanın kendine yakışanı giymesidir…

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.