HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

Öğrenmekten Zarar Gelmez: En İlginç 14 Fetiş

ORTAYA KARIŞIK Nisan 5, 2016
1.488

Fetişizm, kelime anlamı olarak cansız bir nesneyi veya bir beden parçasını cinsel olarak arzulama tanımına verilen isim. Tabi bu kelime anlamının modern çağın dil evrimine kurban gittiğini belirtmeden geçmeyelim. Önceleri fetiş, ilkel toplumlarda tapınılan ya da uğur getirdiğine, kişiyi koruduğuna inanılan nesne olarak biliniyordu.

Neyse lafı çok uzatmayalım: Sizde özellikle bazılarının bulunmadığını umduğumuz 14 fetiş türünü listeleyelim.

Ayak fetişi

ayak-fetisi
Ayak ve ayağın birçok bölümüne (topuk, taban, tırnak ) temizlik ve kirliliğine duyulan cinsel çekim diyebiliriz. Erkekler arasında yaygın bir fetişizm türüdür ve ayaksever kişiler, ilgi duydukları ayakları öpmek, yalamak, koklamak gibi şeyleri ayaklar üzerinde denerler. Erkekler arasında yaygın olduğu üzere, yapılan bir araştırmada erkeklerin %1,14’nün ayak fetişinden hoşlandığı sonucu ortaya çıkmıştır.

Aksesuar fetişi

aksesuar-fetisi-fetisizm
Karşı cinsin veya cinsel nesnenin diş teli, şapka, gözlük, araba, oyuncak gibi daha birçok aksesuara sahip olması şartı gözetilir. Bu fetişin özü karşıdaki kişi üzerinde bulunan nesnelerin kişiyi uyarmasından geçer.

Irk fetişi

zenci-adam-irk-fetisizmi
Irk fetişizmi cinsellikte karşı cinsin deri rengi, göz rengi, yüz şekli gibi etmenlerin gözetildiği bir fetiş tarzıdır.

Nekrofili fetişi

nekrofili-fetisizmi-en-ilginc
Nekrofili’nin kelime köküne bakmak gerekirse “necro” ölü anlamına gelir. Aslında cinsel yönelim bozukluklarından sadece bir tanesidir. Fetişten ziyade biraz sapkınlığa girer ve Nekrofili fetişizmine sahip olan insanlar, cinsel ihtiyaçlarını için cinayet işleme yoluna bile gidebilirler. Dünya üzerindeki ünlü seri katiller arasında birçok nekrofili hastası bulunur. Tarihe baktığımız zaman Kral Herode 7 yıl boyunca karısı Marianne ile vefatından sonra cinsel birlikteliklerine devam etmiştir.

Balon fetişi (Poppers)


Bu fetiş bütün fetişler arasında dahi ilginç olarak kabul edilebilir. Başkasının balon şişirmesini nasıl bir cinsel haz olarak algılayabiliriz ki? İşte burada durumlar değişiyor ve bu tarz fetişlere sahip olan kişiler “Poppers” yöntemi ile balonun rengi kokusu ve şişmesi ile tahrik oluyorlar. Balonun aşırı şişmesi sonucu patlaması ise orgazmı ifade ediyor.

Şişman kadın fetişi

sisman-kadin-yemek-yiyor-fetisizm
Şişman kadınlara duyulan aşırı ilginin olduğu fetiş türüdür.

Üniforma fetişi

uniforma-fetisi
Bu fetiş türünde karşı tarafın üniforma giymesi ve striptiz bir arada görünür. Üniforma fetişinin birçok modeli vardır bunların arasında, asker, hemşire, okul ve polis üniformaları gibi materyaller yer alır.

Gıdıklama fetişi

gidiklama-fetis-fantezi
Gıdıklanan insan görme veya gıdıklanmadan haz duyan kişilerde olan fetiş türüdür.

Facesitting fetişi

facesitting-yuzunun-ustune-oturma
Facesittinig kişinin poposuyla beraber partnerinin yüzünün üstüne oturması diyebiliriz.

Yiyecek fetişi (Sploshers)

nutella-fetis
Yiyecek fetişine sahip olan insanlar birçok farklı yiyeceğin vücutlarıyla temas etmesinden oldukça hoşlanıyorlar. Fakat burada durum biraz farklı, belli bölgelere değilde komple bir temas olması bekleniyor.

Koku fetişi

koku-fetisi-fetisizm-turleri
Adında anlaşılacağı gibi kişinin koku yoluyla cinsel gerilim duyulmasıdır. Bu kişiler koku fetişinde çok farklı kokulara ilgi duyabilirler ter, adet, idrar, kadın çamaşırları gibi birçok kokuya ilgi duyarlar.

Koltuk altı fetişi

koltuk-alti-kili-komik
Koltuk altının kıllı bir şekilde yalanma ve benzeri eylemlerin yapılmasıdır.

Deri fetişi

deri-fetisi-fetisizm-turleri
Deri fetişistleri “gerçek” deriden olan eşyalara aşırı ilgi duyarak cinsel gerilim yaşarlar. Ayakkabı, çizme, eteklik, eldiven gibi eşyalarla cinsel coşkunluk ve doyuma ulaşmaya çalışırlar.

Sakatlık fetişi

tek-bacakli-korsan
Bu fetişe sahip olan insanlar fiziksel aksaklığı veya sakatlığı olan kişilerle cinsel birleşme isteği duyarlar.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.