HİNT MUTFAĞI – KUZU BİRYANİ – INDIAN LAMB BIRYANI

TAYVAN TAİPEİ’DE BİR GÜN NASIL GEÇER- SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜLMEYE DEĞER

(Pekin) Çin’de Yaşamak, Minik Çinliler Türkiye tanıtımında Halay Çekiyor, Ufkum ile VLOG

ÇİNDE İNANILMAZ BİR GÜN VLOG HAYRED-ÇİN YEMEKLERİ VE GECE HAYATI

Türk Televizyonlarında Her An Görebileceğiniz 8 Yabancı Film

ORTAYA KARIŞIK Nisan 6, 2016
733

Ulusal kanallarımızda her an karşımıza çıkabilecek bu filmler, toplumsal bilinçaltımızda çoktaaan yer etmiş durumda.

Timsah Dundee

tismah dundee

Kahramanımız gözüpek doğa adamı, saati güneşe bakarak hem de küsuratıyla tahmin eden, dev timsahlarla gözünü kırpmadan kavgaya tutuşan Mick Dundee ile Avustralya cangıllarına daldığımız 1986 yapımı film, kanallarımızda özellikle haftasonu gece geç saatlerde rastlayabileceğiniz bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Anaconda

Anaconda_Film

Başrollerini dönemin en ünlü isimlerinden Jennifer Lopez ve Ice Cube’un paylaştığı 1997 yapımı film, özellikle gece vakitleri televizyonlarda rastlayacağınız bir yapım olma özelliğini taşıyor. Anaconda, gece saat 1 civarı zap yaparken karşınıza çıkma ihtimali yüksek bir film. Dev yılandan kaçan kahramanlarımızın heyecanına ortak eder bizi. Kuvvetle muhtemel ilk reklam arasında yine zap yapma isteği uyandırır ama Jennifer Lopez aşkına yine de kendini izlettirir.

Polis Akademisi 3

polis akademisi3

Hınzır Vali Neilson’ın “bir eyalete iki polis akademisi fazla” diyip birini kapatacağını açıklamasıyla başlayan olaylar, muzır komutan Lassard ve rakibi komutan Mauser’ın taktikleriyle iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Mahoney, Hightower ve Tuckleberry gibi ailenizin kahramanlarının çavuş rütbesinde yer aldığı 1986 tarihli filme, özellikle çarşamba ve perşembe geceleri rastlayabilirsiniz.

Yer Altı Canavarı

yeraltı canavarı

Başrolünde Kevin Bacon’ın yer aldığı 1990 yapımı Yer Altı Canavarı, son birkaç yıldır TV’lerde pek gösterilmiyor olsa da, en az iki jenerasyonun bilinçaltında yer etmiş durumda. Başı kaçırılan filmler listesinde de üst sıralarda olan Yer Altı Canavarı’na, geceyi sabaha bağlayan saatlerde TV’lerde rastlamanız mümkün.

Afrika Kaplanı

ben kimim

Türk televizyonlarında genelde ana haber bültenlerinden sonra yayınlanan 1998 yapımı bir Jackie Chan filmi olan Afrika Kaplanı’nı, Kimim Ben ismiyle de hatırlamamız mümkün. Bir şekilde hafızasını kaybeden kahramanımız, Afrika savanalarında başlayan macerasında nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde bir ara Hollanda’ya kadar geliyor.

The Karate Kid

karate kid

Bay Miyagi’nin efsane “cilala, parlat” repliğiyle akıllara kazınan 1984 yapımı The Karate Kid, memleketimizde karateye hevesli bir nesil yetişmesine de önayak olmuştur. Eğer şanslıysanız haftasonları TV’lerde rastlayabilir, Daniel-San gibi kartal vuruşu denemeleri yapabilir, hatta Bay Miyagi’den gücü nerenizde toplamanız gerektiğini tekrar öğrenebilirsiniz.

Vahşi Kız Nell

vahşi kız nell

Jodie Foster’ın oyunculuğuyla yardırdığı 1994 yapımı Nell, bir dönem Türk televizyonlarında Vahşi Kız Nell adıyla neredeyse haftada bir kez yayınlanıyordu. Ormandaki kulübesinde sakin ve çocuksu bir hayat süren Nell, yakışıklı doktor Liam Neeson tarafından incelenmek adına şehre getilir. Şehir insanının karmaşık duygularıyla tanışan Nell, masumluğunu kaybetmemek adına büyük savaşlar verir.

Kuşatma

kuşatma

Steven Seagal’in önüne geleni dövdüğü filmlerden biri olan 1992 yapımı Under Siege, ülkemizde yine haber bülteni arkası yayınlanan yapımlardan biri olarak karşımızda. Eski asker yeni aşçı Steven Seagal, çalıştığı gemiyi ele geçirmeye çalışan kötü adamların ağzını burnunu kırarken, bizler de keyifle izliyoruz.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.